Merknader til nettutgaven

Nettutgaven av «Håndbok i litterær punktskrift» er lager for at punkttegnene skal kunne vises riktig både på skjerm og på leselist med skjermviser. For bruk med skjermleser kan det være nyttig å vite:

Der et (eller flere sammenhengende) tegn forklares, gjøres det slik:

  • Først Kommer tegnets navn, så kommer den visuelle versjonen av tegnet, etter dette vises tegnet som visuell punkt, og til slutt en oppramsing av punktene som utgjør tegnet (satt i parentes). Mellom hver del er det satt et mellomrom.
  • Det er meningen at det visuelle punkttegnet også skal komme opp korrekt på leselista, i tillegg til å vises som punkttegn på skjermen.
  • Noen tegn i punkt har ikke et tilsvarende tegn i visuell skrift. Men det kan da være satt inn visuelle tegn for å gjøre det lettere å lese på skjerm. Der det ikke finnes noe naturlig tegn å vise i visuell skrift, er dette utelatt.

I eksemplene blir teksten først skrevet i visuell skrift. Så blir den den samme teksten gjentatt på linjen under med «visuell punkt».

Gå til innledning
Gå til kapittel 1

Gå til toppen

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å garantere den beste opplevelsen for brukeren. Hvis du fortsetter, anser vi at du samtykker til bruk. For mer informasjon, klikk her.